9/10/2024

Vi ansluter Falkenberg till Naturkartan

För att öka tillgängligheten till Falkenbergs fantastiska natur, till leder, besöksmål och friluftsaktiviteter har Falkenbergs kommun nu ingått avtal med Naturkartan som är den ledande digitala karttjänsten och friluftsguiden i Sverige.

Naturkartan går att använda både som app i mobilen och på datorn och genom lättanvända funktioner med gps kommer vandringsleder, naturreservat, badplatser, besöksmål, grillplatser och mycket annat kunna visas upp. Utöver naturupplevelser så listas också praktiska tips som parkeringsplatser och toaletter i guiden. Allt för att upplevelsen ska bli smidig och därmed underlätta för fler äventyr i Falkenbergs natur.  

- Vi exponerar redan ett fantastiskt utbud av vad Falkenbergs natur har att bjuda på på falkenberg.se men det här kommer ta tillgängligheten till en helt ny nivå, säger Åsa Bengtsson, ansvarig projektledare på Destination Falkenberg.

Själva kartläggningen av det lokala innehållet i Naturkartan är ett samarbete mellan Destination Falkenberg, KFT och Länsstyrelsen som alla ansvarar för olika delar i naturen. Även föreningslivets ofta ideella bidrag som t.ex. vandringsleder, grillplatser, vindskydd och andra mötesplatser fylls även de på allt eftersom.

Användare av appen kommer kunna rapportera eventuella problem eller saker som gått sönder och ansvarig får informationen till sig direkt.

- Det är ett mycket smidigt verktyg som vi tror kommer gynna friluftslivet i vårt närområde och dessutom ge förutsättningar till fler människor att upptäcka den, säger Åsa Bengtsson.

Börja upptäck här: Naturkartan