17/12/2024

Falkenberg tar plats i rutan – ny matserie på Godare TV

Falkenberg befäster sin position som en av Sveriges mest spännande matdestinationer! Destinationsbolaget har skapat förutsättningar för att en ny matlagningsserie, Vilda Smaker fått sin start här. Serien hade premiär på matkanalen Godare i november 2024 och kommer sändas igen under våren 2025.

I Vilda Smaker får vi följa med lokala kockar som lagar mat utomhus och inspirerar till att använda råvaror från vår nära natur. Som programledare och kockar ser vi falkenbergarna Emelie Carlsson och Mattias Hemhagen.

– Att laga mat utomhus är något alldeles speciellt – naturen blir både vårt kök och vår inspiration. Jag hoppas att vi kan inspirera fler att upptäcka det som finns precis runt hörnet, och hur vi kan skapa något magiskt av det som naturen ger oss, säger Mattias Hemhagen.

I varje avsnitt lagar kockarna mat på en ny plats i Falkenbergs natur. Det blir till exempel lax vid Ätran, kräftor i Glommen och tartar i skogen vid Lastad.

– I Falkenberg har vi en unik bredd av råvaror från naturens skafferi, allt från saltstänkta hav till djupa skogar. Det är verkligen roligt att få visa upp vår region och kombinationen av natur- och matupplevelse, säger Emelie Carlsson.

Avsnitten kommer sändas igen till våren 2025 på mat-tv-kanalen Godare, som finns tillgänglig via fiber, Boxer Play och som digital tv-kanal i marknätet. Du kan också se Godare via playtjänster från Telia, ComHem, Canal Digital och Telenor. Avsnitten går även att se nu för dem som har Aftonbladet TV.

Om programledarna

Emelie Carlsson vann Mack-SM redan som 19-åring. Sedan dess har hon arbetat på flera restauranger runt om i Sverige, varit Sous Chef på Toso och drivit en köttkrog i Glommen. Idag bor hon i Falkenberg, närmare bestämt i Bölse.

Mattias Hemhagen har arbetat på stjärnkrogar som Koks på Färöarna och Knystaforsen i Hyltebruk. Han har dessutom vunnit både SM i utomhusmatlagning och Gröt-SM 2022. Idag bor han i Lastad utanför Långås, jobbar som kock på Prostens Pizzeria samt är en del av utomhusmatlagningskollektivet Nordic Supper.

Till recepten>>